JAG ÄR INTE RASIST, MEN…

tis 11/12 22:10

 

Håll käften. Jag är så trött på alla idioter som ska ha en åsikt om invandringen i Sverige och Sveriges sätt att sköta detta på. Alla hatar, men ingen är rasist.

Överallt på Facebook kan man läsa om folk som absolut inte är rasister, men som ändå vill dela sin rasistiska åsikt. Med frasen ”Jag är inte rasist, men…” vill folk uttrycka sin åsikt utan att behöva stå för sitt uttalande, och på så vis gardera sig för eventuella påhopp. Jag ser hur det klagas om att vi måste ta hand om ”våra” människor innan vi tar hand om invandrarna. Någon tycker det är befängt att dennes mormor inte får grädde till sina pannkakor på söndagar eftersom, och jag citerar: De där jävla invandrarna ska få bidrag för att lära sig svenska, så det blir inga pengar över till de gamla”.

”Jag är absolut inte rasist, men jag tycker det är fel att invandrarna kommer hit och tar våra jobb”. Håll käften. Det är ingen som tar ditt jobb. Den som har bäst kompetens för jobbet – får jobbet. Enkel matematik. Om man bor i Sverige måste man få göra det på lika villkor som alla andra. Allt annat är idioti.

Vänd på det en gång. Du tvingas fly från ditt land, du lämnar alla de du älskar och kommer till ett nytt land där du inte förstår vad folk säger. Du måste ha ett jobb för att överleva, men du kan inte få något jobb eftersom du inte kan språket. Klart att staten ska hjälpa dig att komma in i samhället. Tar vi emot invandrare så måste vi även ta hand om dem. Skulle det inte finnas bidrag så de har tid att lära sig svenska hade samhället på sikt blivit kaos.

Kan du inte franska skulle du antagligen inte få något jobb i Frankrike heller. Hade du inte velat få bidrag för att gå en språkkurs då? I annat fall hade du tvingats till kriminalitet för att överleva. Tänk på din stackars mormor, hur ska hon kunna be om grädde ifall personalen inte förstår vad hon säger?

Den här debatten kan fortsätta i evigheter. Du älskar bara Zlatan när han gör mål för Sverige, du ogillar invandrare men tycker han som gör din kebab och kallar dig för brorsan är ”en helt okej snubbe”, och när du ska bygga om ditt kök är det underbart att polackerna finns. Men om en invandrare missköter sig så är alla invandrare idioter. Har du tänkt på att det finns svenska människor som också beter sig illa? Betyder det att du också är dum i huvudet?

Att rasism förekommer 2012 är ett skämt. Att SD är Sveriges just nu tredje största parti är ett ännu större skämt. Miljöpartiets språkrör är bortglömda. Antar att det bara är järnrör som fungerar i riksdagen numera. SD är bara simpel rasism inlindat i en snygg förpackning där hat mot muslimer står högst på agendan. Jag tror på Gud men ser ingen anledning till varför folk som tror på annat skulle vara mindre värda.

Jag skiter i om du rullar ut en bönematta fem gånger om dagen och har böneutrop i din iPhone, jag skiter i om du säger fel på ”en” eller ”ett” framför ett (en) substantiv, jag skiter i om du kallar mig Peter fastän jag heter Petter. Mitt land är ditt land och vi båda får plats här utan problem.

Du är absolut inte rasist, men du hatar invandrare. Jag är absolut inte närsynt men jag bär glasögon. Ser ni hyckleriet? Bra, tack för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.