Brutal delfinslakt pågår i Japan

Jag såg nu den Oscarsbelönade filmen The Cove, och känner ilska och förtvivlan över brutaliteten i Japan. Filmen, som just sändes på TV, handlar om massiv slakt av delfiner i en otillgänglig vik vid den japanska kusten. 23000 delfiner slaktas varje år och detta har varit nästan helt okänt fram till nu.
Detta måste få ett omedelbart slut! Delfiner är intelligenta varelser och man kan höra deras hjärtskärande skrik på filmen. Tänk dig själv om någon skulle skär av dig benen eller ta din bästa vän ifrån dig. Människan behöver delfinen, det finns otaliga exempel på delfiner som räddat människor i nöd. Dessutom är de väldigt vackra att titta på i sin naturliga miljö.
Det som driver människor till detta är de pengar de kan tjäna på att folk vill äta kvicksilverförgiftat delfinkött. Det är klart att det är bra för de som tjänar pengar på det. De får mat på bordet och tak över huvudet, men det måste finnas annat de kan göra än att mörda oskyldiga djur.
Ett annat problem med detta är den omfattande turistindustrin. Människor över hela världen som kommer till t.ex. Kolmården för att se delfiner i bur. En miljardindustri som bara vi som går dit kan få stopp på.
Det är tur att det finns modiga människor som t.ex. Ric OBarry. Han är tidigare delfintränare och en av de som fångat den blodiga slakten på film. Tack vare det har jag och många med mig fått se och inse att något måste göras nu.
Visste du att det i det anitka Grekland var förenat med dödsstraff att döda en delfin. Det borde vi återinföra. Rädda delfinerna i Japan!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.