Camillas deckare har sålts i över 22 miljoner exemplar i mer än 60 länder. 


Hennes historien börjar i Fjällbacka, ett litet fiskeläge beläget i yttersta kustbandet nästan exakt mellan Uddevalla och Strömstad. Här föddes Camilla 1974 och hennes talang för sagoberättande var uppenbar redan som litet barn. Den första historien släppte hon redan som femåring och redan då kunde läsaren ana Camillas tydliga fascination för de mörkare sidorna hos mänskligheten. Novellen ”Tomten” var både rafflande och bloddrypande.

Men trots berättartalangen valde Camilla Läckberg en mer traditionell karriär. Efter Handelshögskolan i Göteborg flyttade hon till Stockholm och jobbade som produktchef på både Telia och Fortum. Men hon trivdes inte som ekonom och vägen ut blev en skrivarkurs som hon fick av sin man, mamma och bror. På kursen ”Att skriva krim” i regi av Ordfront började sedan Camilla skriva på historien som blev debutromanen Isprinsessan.

Camilla har en deckarskola på sin hemsida. Vi ska titta lite på den tillsammans, men du får gärna använda den som inspiration och övning när du skriver din egna text! Öppna Camillas deckarskola