Att söka arbete är en hel vetenskap i sig, och förutsätter att du bland annat har kunskap om hur man skrivet ett CV – curriculum vitae (latin för levnadsteckning) – och hur man skriver ett personligt brev på ett intressant sätt. Detta ska vi undersöka nu! Kanske funderar du på att söka sommarjobb? Då kan ju kunskapen komma till användning väldigt snart!

  1. Hur skriver man ett CV? Vi kollar in arbetsförmedlingens tips HÄR.
  2. Spara ner mallen för hur man skriver ett CV HÄR . Fyll i dina egna uppgifter, så har du snart ett CV att ha som utgångspunkt för kommande arbetsansökningar.

 

  1. Hur skriver man ett personligt brev? Vi kollar vad arbetsförmedlingen säger. Öppna länken HÄR
  2. Spara ner mallen för hur man skriver ett personligt brev HÄR. Fyll i dina egna uppgifter, så har du snart ett brev att ha som utgångspunkt för kommande arbetsansökningar.

 

  1. Vad ska man tänka på om man blir kallad på intervju? Vi kollar vad arbetsförmedlingen säger. Öppna länken HÄR.

 

KOM IHÅG:

Du ska ju inte ljuga vare sig i ditt personliga brev eller i din CV, men du ska FRAMHÄVA dina kvaliteter! Var inte för hård mot dig själv, öva dig i att se dina kvaliteter. Kom också ihåg att om arbetsgivaren vill ha en arbetstagare som är punktlig, och du har en tendens att försova dig, så VET du ju om du får jobbet att DET KRÄVS AV DIG att vara i tid. Så då löser du ju det! Skriv alltså att PUNKTLIGHET ÄR EN DYGD! och LEVERERA!

Som ny på arbetsmarknaden är det ju så klart en massa saker som du inte kan, och inte har erfarenhet av – det är helt naturligt! Framhäv då kanske att du har lätt för att lära? Under förutsättning att du har det, alltså, man får ju inte ljuga!